• Anasayfa
  • |
  • 2. Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması

2. Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması

İMEAK Deniz Ticaret Odası olarak “Denizci Millet, Denizci Ülke” sloganı ile ülkemiz denizciliğini daha üst seviyelere çıkartmak, denizle bağımızı artırmak ve bu ülküyü en ufak yaşlardan başlayarak toplumumuzun her kesimine aşılamak en büyük gayemizdir. Bu kapsamda İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi olarak; çocuklarımıza denizi daha çok sevdirecek, üzerine düşünmeye itecek projeler planlamaktayız. Sorumluluk sahamızda ki Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz iş birliği ile bu yıl ikincisini gerçekleştirerek geleneksel hale getirmeyi hedeflediğimiz “İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi II. Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması” için başvurular başladı.

İlkokul öğrencilerine (resim yarışması) ve ortaokul öğrencilerine (şiir), lise öğrencilerine (kompozisyon yarışması) yönelik olarak gerçekleştirmeyi planladığımız yarışma konuları aşağıdadır:

Yarışma

Konusu

Öğrenci seviyesi

Resim Yarışması

“Deniz ve Yaşam”

İlkokul

Şiir Yarışması

“Deniz ve Yaşam”

Ortaokul

Kompozisyon Yarışması

“Ben Deniz Olsam”

Lise

 

 2021-2022 eğitim öğretim yılında düzenleyeceğimiz yarışmada, ilk üç dereceye giren öğrencilerden; üçüncülere 1000TL, ikincilere 1500 TL, birincilere 2000 TL para ödülü verilecektir.

Yarışmanın Adı

İMEAK DTO Aliağa Şubesi II. Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması

Yarışmayı Düzenleyen Kuruluş

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi

Yarışmanın Amacı

“Denizci Millet, Denizci Ülke” ilkesiyle çocuklarımıza deniz sevgisi aşılamak ve denizcilik üzerine düşünmelerini sağlamak

Yarışmanın Kapsamı

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı tüm ilkokullar, ortaokullar ve liseler katılabilir.

Yarışmanın Dalları

Resim, Kompozisyon ve Şiir Yarışması

Yarışma konuları:

Resim Yarışması

“Deniz ve Yaşam”

Şiir Yarışması

“Deniz ve Yaşam”

Kompozisyon Yarışması

“Ben Deniz Olsam”

Adaylar için başvuru koşulları:

Resim Yarışması Koşulları

*Yarışmaya katılacak resimler yarım sayfalık (50x35 cm. boyutunda) resim kâğıdına yapılacaktır. Resim yapmada kullanılacak resim malzemeleri ve tekniği öğrencinin tercihine bırakılmıştır. Yarışmaya gönderilecek eserler paspartulu olarak, katlanmadan ve yıpranmayacak şekilde iki mukavva arasına konularak elden teslim edilecek; katlanan ve yıpranan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır. 

*Öğrencilerin, resimlerinde anlatmak istediği düşünceler ile ilgili bir paragraflık (en fazla 8 satırlık) yazılı metin hazırlamaları gerekmektedir. Bu yazı; öğrencinin iletişim bilgilerinin (ad-soyadı-okul-sınıfı-yaş-telefon-ev adresi) yazılı olduğu yazılı metin ile birlikte, yapılan resme zarar vermeyecek şekilde, resmin arka yüzüne yapıştırılarak teslim edilecektir.

*Yarışma için gönderilen resimler, eser sahibine geri teslim edilmeyecektir, yayın hakkı yarışmayı düzenleyen kurumda saklı kalacaktır.

 

Şiir Yarışması Koşulları

*Şiir yarışmasındaki şiirler 1 sayfayı geçmemek kaydıyla, şiir tekniği öğrencinin tercihine bırakılmıştır. Şiirler A4 sayfası boyutundaki sayfanın tek yüzüne Times New Roman 12 punto karakterinde, bilgisayarda yazılmalıdır.

*Şiirin altında öğrencinin iletişim bilgileri (ad-soyadı-okul-sınıfı-yaş-telefon-ev adresi) yer alacaktır.

*Yarışma için gönderilen şiirler, eser sahibine geri teslim edilmeyecek, yayın hakkı yarışmayı düzenleyen kurumda saklı kalacaktır.

 

Kompozisyon Yarışması Koşulları

*Öğrenciler kompozisyon yarışmasına; 3 sayfayı geçmeyen, kendi ürettiği düşüncelere dayalı bir yazılı metni, A4 sayfası boyutundaki sayfanın tek yüzüne Times New Roman 12 punto karakterinde bilgisayarda yazarak katılacaklardır.

*Kompozisyon metninin altında öğrencinin iletişim bilgileri (ad-soyadı-okul-sınıfı-yaş-telefon-ev adresi) yer alacaktır.

*Yarışma için gönderilen kompozisyonlar, eser sahibine geri teslim edilmeyecek, yayın hakkı yarışmayı düzenleyen kurumda saklı kalacaktır.