Resim ve Harçlara Esas Uygulanacak Altın Frank Değeri

Sayın Üyemiz,

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından Odamıza gönderilen 13.06.2024 tarih ve 1982615 sayılı yazıya atfen ;

Türk Boğazlarından uğraksız geçiş yapan gemilerden alınabilecek resim ve harçlar 1936 Montrö Türk Boğazları Sözleşmesi'nde düzenlenmiş olup söz konusu resim ve harçların hesaplanmasında Altın Frank birimi esas alınmakta olduğu ifade edilmektedir.

Denizcilik Genel Müdürlüğünce belirlenen ve 1 Temmuz 2024 tarihi ila 30 Haziran 2025 tarihleri (belirtilen tarihler dahil) arasındaki dönemde Türk Boğazlarından uğraksız geçiş yapacak gemilerden 1936 Montrö Türk Boğazları Sözleşmesi uyarınca tahsil edilecek resim ve harçlara esas bir Altın Frank değeri 5,07 ABD Doları olarak tespit edildiği belirtilmektedir.

Bilgilerinize arz/rica ederim.

435_1431_resim_ve_har_lara_esas_uygulanacak_alt_n_frank_de_eri.pdf