• Anasayfa
  • |
  • 2022 Yılı Ülkemize, Milletimize ve Tüm İnsanlığa Sağlık, Huzur ve Mutluluk Getirsin...

2022 Yılı Ülkemize, Milletimize ve Tüm İnsanlığa Sağlık, Huzur ve Mutluluk Getirsin...

Değerli Denizci Kardeşlerim;

Ülkemiz gelişmeye, üretmeye ve ihracatını rekorlar kırarak artırmaya devam ediyor. Bu gelişimin en büyük destekçisi, yardımcısı ve yatırımcısı olan denizcilik sektörü de ülkemizde her geçen gün büyüyerek yoluna devam ediyor.

Aliağa, Türkiye’nin ikinci, Ege Bölgemizin ise denizcilik ve lojistik alanında en hareketli bölgesi. Şube olarak sorumluluk sahamız içindeki sanayi faaliyetlerine ve üye profillerimize bakıldığında neredeyse sektörümüzün ve onun desteklediği tüm paydaşlarının en güçlü faktörleriyle geniş bir yelpazede konuşlandığını görebiliyoruz.

Üç tarafı denizlerle çevrili bu liman kentimizde, büyük sanayi kuruluşlarını destekleyici 17 liman işletmemiz mevcut. Yoğun liman faaliyetlerinin yanı sıra Akdeniz çanağında gemi geri dönüşüm endüstrisine sahip tek ülke Türkiye, bu endüstrinin faaliyet gösterdiği yer Aliağa.

Değer yaratmaya, değerini artırmaya devam eden denizcilik sektörümüzün tüm departmanlarının gelişimi için İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi olarak girişimlerimiz ve takiplerimiz devam etmektedir.

Ekonomiye çok ciddi döviz girdisi sağlayan gemilere yakıt tedariki sağlamada devlet kurumlarımızın da desteğini alarak, Aliağa’yı transit yakıt ikmal bölgesi haline getirerek, ülke ekonomisine çok büyük bir katkı sağlamayı amaçlamaktayız.

Turizm gelirlerimizi ve ekonomimize katkıyı artırma adına Aliağa/Midilli arası seferlerin başlamasıyla ilgili çalışmalarımız mevcut. Projenin ilerlemesi için gerekli girişimleri başlattık. Oda olarak üstümüze düşen görevleri yerine getirerek bu hattın açılmasını sağlamak amacındayız.

Çaltılıdere Yat ve Tekne İmalat Yeri, Türkiye’de sektörün en önemli sorunlarından olan Yat ve Tekne imalatı, tamiri için ayrılmış özel bir yer olmamasından dolayı özel bir konuma sahip olacak ve bu sayede istihdam, verim ve ülkeye döviz girdisi sağlayacaktır.

Türkiye’nin 5 ayrı liman bölgesinde, 5 endüstri bölge kurma kararı alınarak, Ege Bölgesi’nde kurulacak endüstri bölgesinin yeri Çandarlı olarak belirlendi.

Kuzey Ege Çandarlı Liman Projesi, Türkiye’nin en önemli projelerinden olup, limanı bugünün değil Türkiye’nin geleceğinin limanı olarak değerlendirmek gerekir. Çandarlı Limanı lojistik ve enerji kuşağında Türkiye’nin elindeki en büyük fırsatlardan biri olabilir.

2022 yılında, ulusal hedeflerimiz doğrultusunda hep beraber pozitif düşüncelerle çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Ülkemiz sıkıntılı ve zorlu süreçleri atlatacak, denizcilik sektörü katma değer üretmeye devam edecektir. 2022 yılının, pandemi sürecinin getirdiği olumsuz etkilerden uzaklaştığımız, ekonomik olarak sorunları yenerek daha ileriye gittiğimiz bir yıl olmasını temenni ederim.

Saygılarımla…

Adem ŞİMŞEK

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı