Dikili'de Deniz ve Kıyı Temizliği Yapıldı.

DİKİLİ BALIKÇI BARINAĞI’NDA DENİZ VE KIYI TEMİZLİĞİ YAPILDI.

İzmir Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün 5 Haziran 2022 Çevre Günü Ve Haftası Etkinlik Programı kapsamında şubemiz koordinesinde 7 Haziran 2022 Salı günü Dikili Balıkçı Barınağı'nda Kıyı ve Deniz Temizliği yapıldı.

Derin Dalış Merkezi ,Akvatek Su Ürünleri A.Ş. Dikili Üretim Tesisi ,İlknak Su Ürünleri San. Tic. A.Ş. ve Ertuğ Balık Üretim Tesisi’nden dalgıçlar ile Dikili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ilkokul öğrencilerinin katıldığı temizlik etkinliğinde denizden ve karadan 750 kg katı atık toplandı. Toplanan atıklar türlerine göre ayrıştırılarak geri dönüşüme gönderildi. Etkinliğe katılan öğrencilere çevre temizliğinin önemi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Dünya Çevre Günü haftası kapsamında Dikili Merkez Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Cevdet Bekar’ın ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe İMEAK DTO Aliağa Şube Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ufuk Yıldırım, Meclis Üyesi Erdem Meydan, Şube Müdürü Orçun Tuncer ve Müdür Yardımcısı Mahmut Çanka, Üyemiz Bosphorus Gözetim, Danışmanlık Şirketi sahibi Fatih Eser, İzmir Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömer Albayrak, Dikili Belediyesi Başkanı Adil Kırgöz, Dikili Belediyesi Başkan Yardımcısı Hakan Budak, Dikili Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Gürkan Şimşek, Dikili İlçe Jandarma Komutanı Çağlar Göndiken, Dikili Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Abdullah Özüdoğru, Çevre Mühendisi Seray Altınbaş ve Aliağa Bölge Liman Başkanlığı personelleri katlım sağladı. Temizlik etkinliğine katılan kurum ve dalgıçlara şubemiz tarafından sertifika verildi.

Tüm Sliderlar